viernes, 21 de marzo de 2014

Una amiga de por! Les bessones vampires


Una amiga de por!


Avui us porto un llibre sorprenent. S'anomena Una amiga de por!, de la col·lecció Les bessones vampires, de l'editorial Baula. Està escrit per Franziska Gehm. És un llibre molt divertit i apassionant. Ens explicarà l'arribada a Bindburg, Alemanya, de les bessones vampires, la Daka i la Silvània. Veurem com s'enfronten a una cosa tan senzilla com les escales mecàniques, que per elles són tot un repte. En aquest primer apassionant llibre d'una llarga col·lecció coneixerem la vida d'aquestes bessones i la seva família. També coneixerem una mica més la societat de vampirs!

Daka

La Dakària Tepes, més anomenada Daka, és la germana petita de les bessones. Té un estil peculiar i gòtic. Té idees esbojarrades i sempre li agrada trencar les normes. S'estima molt el seu país, la seva escola, i la seva casa de Transsilvània i se sent enrabiada quan es veu obligada a mudar-se. Les seves activitats preferides són volar i menjar mosques. No li agraden gens ni mica els humans. La Daka és mig vampir, el seu pare és un vampir d'una apreciada i poderosa família de Mosseguen, un poble de vampirs de Transsilvània i la seva mare, una noia alemanya humana amb uns hàbits humans. S'estima moltíssim a la seva germana, la Silvània, però troba molt estrany que li agradi pintar-se les ungles i llegir novel·les romàntiques. Li encantaria ser una vampira de sang pura.

Silvània

La Silvània Tepes és la germana gran de les bessones. És més femenina que la Daka. Li encanta llegir novel·les romàntiques i revistes, pentinar-se amb estil i vestir roba elegant. És més civilitzada que la seva germana. Ella prefereix viure en un entorn civilitzat amb humans. Però li costa adaptar-se a Blindburg. És força tranquil·la i s'esforça ser una persona normalíssima. Per la Silvània "normal" significa fer coses humanes, i per la Daka "normal" significa fer coses vampíriques. Li encanta menjar pa d'all, un hàbit força estrany i "invampíric" per la resta de la seva familia.La Silvània sap l'idioma vampíric, i normalment les dos bessones solen dir les expresions més espontànies en vampíric.

Mihai i Elvira Tepes

Són els pares de la Daka i la Silvània. Tenen una història d'amor força peculiar. La parella ha estat bastants anys vivint a Transsilvània, i per fer-li un favor a l'Elvira el Mihai va acceptar d'anar a viure a Blindburg, el poble natal de la seva dona. En Mihai és un vampir de sang pura, dorm en un taüt durant el dia i va a caçar i a fer les compres habituals de nit. Té  2.676 anys Ho passa força malament a Alemanya. Allà no veuen sang per esmorzar, sinó una cosa anomenada "suc de taronja". 
La Elvira busca un local per on posar la seva botiga. Té un negoci una mica estrany: vendre tapes de vàter. Troba un local perfecte per on acollir el seu apreciat negoci. A ella li encanta tornar a viure a Alemanya. S'estima moltíssim el Mihai, però el seu pare no entén com es va poder casar amb aquell senyor tan estrany. La seva mare sí que sap que la seva filla s'ha casat amb un vampir, i que les seves dues nétes són mig vampires, i li sembla bé. No li vol explicar al seu home, perquè si se'n adonés de que la seva única filla està casada amb un vampir... li agafaria un infart. 


De què va la colecció?

La Daka i la Silvània , dues bessones mig vampires, marxen amb la seva família de Transsilvània i se'n van a viure a una ciutat alemanya. Com si no n'hi hagués prou amb els seus problemes de noies de 12 anys i les dificultats de la vida moderna, com ara haver de dormir de nit, la seva mare els prohibeix categòricament volar. Els seus problemes et faran riure des de la primera a l'última pàgina!


De què va el llibre "Una amiga de por!"?

Necessiten una amiga amb urgència. Si no, la Daka i la Silvània, les bessones vampires, tornaran de seguida a Transsilvània. Almenys allà poden volar sense que les molestin i anar a classe de nit! Però a Alemanya les coses són ben diferents i els perills són a tot arreu. Com es baixen les escales mecàniques? I com es fa perquè s'aturi el tramvia? El primer dia a l'institut és un autèntica catàstrofe, però amb la Helene se senten salvades, i potser serà la seva primera amiga de veritat...



I avui hi ha un factor sorpresa... farem una entrevista a una persona anònima sobre que li ha semblat el llibre:


L'entrevista

Ara entrevistem a un anònim que s'ha llegit el llibre i me'l va recomanar:
-Hola, voldria preguntar-te que et va semblar el divertit llibre Una amiga de por!:
-Hola, crec que és un llibre entretingut, misteriós i divertit.
-Perquè me'l vas recomanar?
-Perquè crec que li pot agradar a tothom i és una història fantàstica que et pot passar a tu amb un toc vampíric
-Ens vols explicar alguna cosa més?
-Bé, us el recomano la col·lecció sencera que és apassionant


I d'aqui poc ens trobarem cara a cara amb un llibre molt real. És una novel·la publicada aquest estiu i que ja van per la 4a edició... ja ho veureu!

Espero que us hagi agradat i podeu comentar, naturalment.
Fins a la pròxima!






No hay comentarios:

Publicar un comentario