sábado, 19 de abril de 2014

sant jordi


Sant Jordi

Hola a tots!
Com ja sabeu, Sant Jordi és el dia de la rosa... i del llibre! Per això, m'agradaria aprofitar aquesta oportunitat. En aquesta edició especial faré una serie de coses especials. Primer, recomanaré 2 llibres, i us en propusaré 4 . Dic propusaré perquè no me l'he llegit encara. En segon lloc, he optat per categories: un de clàssic, un del passat Sant Jordi, i com ja us he explicat, un que no he llegit.
Espero que us agradi aquesta edició especial Sant Jordi!


























El llibre clàssic que recomano va ser un best-seller internacional. Us donaré tres pistes... el protagonitza un mag, la col·lecció té set llibres, i la trama succeeix a l'escola més famosa de bruixeria del món, Hogwars. Ja l'heu endivinat? Esclar que sí.És el Harry Potter, concretament el llibre de la pedra filosofal. Resumiré una mica:

De què va?

En Harry és especial. Ell és l'únic sobrevivent a l'encanteri de la mort. Des de que els seus pares van morir i ell es va escapar de la mort per un pél, ha estat vivint amb els seus insuportables tiets i el seu cosí terrorífic, en Dudley. Aquests veuen el Harry com a una cosa fastigosa i repugnant, i maleeixen que l'abandonessin a la porta de casa seva. Tot això és la vida d'en Harry Potter, fins que un dia arriba una carta a nom seu a casa dels Dursley, els seus tiets. El Vernon impedeix al Harry agafar la carta, i se'n desfà cremant-la a la llar de foc. Però les coses no s'acaben aquí. Comencen a arribar més i més cartes, fins que la casa acaba feta un mar de sobres.  De sobte apareix un gegant. Demana pel Harry. Li dona una notícia que el desconcerta molt: li diu que ell, el poca cosa d'en Harry, és un mag molt poderós. A partir d'aquest moment la seva vida canviarà per complet. Es traslladarà en un món de màgia, on coneixerà el Ron i la Hermione, es faràn grans amics i estudiaràn a la prestigiosa escola de màgia Hogwarts. Allà hi viurà grans aventures amb el Ron i l'Hermione, i descubrirà grans misteris i encanteris!


El llibre de la temporada passada que us recomano és Diari l'H. Està escrit per la Hypatia Pétriz, i el que llegireu serà el seu verdader diari íntim. L'Hypatia va escriure aquest llibre amb només 13 anys i va sortir a la venda l'any passat. 
És un llibre fantàstic i em va encantar. Enganxa molt, no el podràs parar de llegir mai!










De què va?

Aquest llibre no és un llibre qualsevol. És verdader diari íntim de la Hypatia , una noia de 13 anys. A la Hypatia li encanta l'art, i toca la guitarra elèctrica. Està enamorada de la música i d'un noi que no li fa ni cas perquè li agrada la seva millor amiga. Veurem quines coses succeeixen a la seva vida dins del diari. 



Propostes pel 2014!

Us puc aconsellar uns quants llibres que he vist en llibreries. No us els puc recomanar perquè jo no els he llegit (encara). Dels que he posat aquí només el foc blau és nou, perquè els altres nous que volia recomanar no he trobat la sinòpsis ni res.  Els títols són aquests:



La princesa prometida

http://libros.fnac.es/a851417/William-Goldman-La-princesa-prometida

La bella Buttercup jura amor etern a en Westley, que parteix a la recerca de fortuna i és assassinat per uns pirates. La donzella, obligada, es promet amb el príncep Humperdinck de Florin, un cregut al qual només li interessa la caça. El millor esgrimista, l'home més
intel · ligent i el més fort del món són contractats pels enemics de Florin per raptar Buttercup. En la fugida, pateixen la incansable persecució d'un encaputxat que els reptarà un a un en el seu propi terreny.

El senyor dels lladres

http://www.casadellibro.com/libro-el-senyor-dels-lladres/9788466402774/871470

Venècia, bella i torbadora, és l'escenari d'aquesta inoblidable novel·la d'aventures plena d'imaginació i fets sorprenents. Els germans orfes Prosper i Bonifazius (Prop i Bo pels amics) han fugit de casa de la seva cruel tieta després de saber que els vol separar. Els nois aconsegueixen arribar amb tren a Venècia, on coneixeran el Senyor dels Lladres, un misteriós jove que gràcies a petites heroïcitats es converteix en el cap de la colla de nens i nenes amb què viuen Prop i Bo.





El foc blau

http://www.lagaleraeditorial.com/ca/el-foc-blau-978-84-246-5252-4#.U1KRqSj5JCw

Hilas fuig dels guerrers que han arribat a Licònia, han matat el seu gos i l'empaiten per matar-lo, com han matat els altres Marginals de l'illa, pastors de cabres que no han fet mai cap mal a ningú. Hilas fuig i al mateix temps vol trobar la seva germana Issi, que s'ha escapat en una altra direcció. En la seva fugida s'endinsa en el mar, que per a ell és un territori desconegut, i no sap en qui confiar. En el seu amic Telamó, que fins ara l'ha ajudat però que és fill del Senyor del poblat i nebot del cap dels guerrers? En Pirra, filla de la Gran Sacerdotessa, que s'amaga perquè no vol portar la vida que la seva mare li ordena? En Esperit, un dofí que sembla que el vol ajudar des del primer moment? En els déus, als quals sempre ha respectat i obeït? Els guerrers són temibles, tenen armes de bronze i busquen alguna cosa que ell té.




La piràmide vermella

http://www.casadellibro.com/libro-la-piramide-vermella/9788424637699/1895034

Des de la mort de la seva mare, en Carter i la Sadie gairebé no s'han vist. La Sadie ha viscut a Londres amb els avis, mentre que el seu germà ha viatjat arreu del món amb el seu pare, el brillant egiptòleg Julius Kane. Una nit, el Dr. Kane reuneix els bessons per a un "experiment" al British Museum, on esperapoder arreglar les coses amb la seva família. Però en comptes d'això, el que fa és alliberar el déu egipci Seth, que el fa desaparèixer i obliga els nois a fugir. Ben aviat, la Sadie i en Carter descobreixen que els déus egipcis estan despertant, i que el més cruel de tots, Seth, va darrere els Kane. Per aturar-lo, els bessons emprenen un viatge per tot el planeta, una recerca que els acostarà a la veritat sobre la seva família i els vincles que tenen amb un orde secret que ha existit des del temps dels faraons.



Espero que us hagi agradat aquesta edició especial Sant Jordi i que us animeu a llegir algun d'aquests llibres. Tornaré amb un llibre molt divertit! Fins aquí aquest nou post i fins a 

la pròxima!






















No hay comentarios:

Publicar un comentario